روانشناسی,سلامت,عرقیات,آرایش و زیبایی,آشپزی,بارداری و زایمان,بیماری ها,زناشویی,مادر و کودک,مد

۵ مطلب در مرداد ۱۳۹۸ ثبت شده است

خواص نان جو در درمان بیماری ها

امروزه تحقیقات زیادی بر روی خواص این نان از نظر ارزش غذایی و سلامتی صورت گرفته و بسیار مورد توجه قرار گرفته است. کمک به لاغری و کاهش وزن سالم، جلوگیری از تولید چربی‌های زیان آور در خون، تنظیم فعالیت دستگاه گوارش، تعدیل فشار خون، تحریک انسولین سازی در بدن و کاهش قند خون، پاکسازی دیواره‌های معده و روده از ذرات آلوده کننده، مقابله با رشد تومور در بدن، جلوگیری از چاقی، حفظ شادابی و زیبایی پوست به علت وجود ویتامینهای گروه ب در آن و تقویت حافظه از مهمترین خواص نان جو است. برای آشنایی بیشتر با خواص نان جو و فواید مصرف آن با ستاره همراه شوید.

عکس نان جو


    مصرف نان جو تاثیر زیادی در کنترل و پیشگیری از بسیاری بیماری ها به ویژه بیماری هایی که با چاقی در ارتباطند، دارد. برخی از مهمترین خواص درمانی نان جو به شرح زیر میباشد:
    مصرف نان جو به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی از ویتامین ب در ایجاد آرامش موثر است.
    نان جو دارای فیبر فراوان است و برای درمان یبوست بسیار مفید میباشد.
    نان جو حاوی مواد ضد سرطانی است که قادر به سرکوب عوامل سرطان به ویژه پیشگیری از بروز سرطان در بستر روده‌هاست. همچنین مصرف نان جو به رفع تومورهای سرطانی کمک میکند.
    یکی از خوان نان جو شاخص گلیسمی پایین آن است. ازا ین رو مصرف آن برای بیمارن دیابتی مفید است. با مصرف این نان، افراد دیابتی دیرتر گرسنه شده و کمتر به خوردن شیرینی تمایل خواهند داشت.
    نان جو برای بیماران قلبی عروقی بسیار مفید است. خواص نان جو به کاهش کلسترول بد خون کمک میکند و به دلیل دارا بودن پتاسیم برای بیمارن مبتلا به فشار خون بالا نیز مفید است.
    مصرف نان جو به ویژه نان جو سبوسدار از سفید شدن زودرس موها پیشگیری میکند.
    مصرف نان جو برای تقویت حافظه مفید است.
    املاح و مواد معدنی موجود در نان جو به افزایش سلامت و استحکام استخوانها کمک شایانی میکند. همچنین با مصرف این نان، نرمی استخوان کودکان از بین می رود.



    نان جو به دلیل داشت مقادیر بالای فیبر، مقدار زیادی از آب بدن را جذب می کند، بنابراین لازم است همراه با مصرف آن، مایعات و آب فراوانی نوشیده شود.
    رژیمی بودن نان جو و کمک به لاغری، به این معنا نیست که چون این نان بی ضرراست، فرد می‌تواند هر چه قدر می‌خواهد بخورد. مصرف نان جو زمانی مفید است که به جای سهم نان روزانه‌ استفاده شود.
    برخی از افراد ممکن است به پروتئین گلوتن موجود در نان جو دارای حساسیت باشند و در صورت مصرف آن دچار بیماری به نام سلیاک گردند. این افراد بایستی نان جو و سایر فرآورده های آن را از رژیم غذایی خود حذف نمایند.

۱۲ مرداد ۹۸ ، ۱۱:۱۶ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
حسن سجادی

خواص روغن سبوس برنج


در ادامه به ۶ خاصیت روغن سبوس برنج اشاره خواهیم کرد.
۱. داشتن نقطه دود و جوش بالا
یکی از مزایای این روغن، نقطه دود و جوش بالای آن است که به میزان قابل توجهی بالاتر از دیگر روغن‌های پخت و پز در دمای ۴۹۰ درجه فارنهایت است. انتخاب یک روغن با نقطه دود بالا، برای روش‌های پخت و پز که نیاز به حرارت بالا دارند، امری بسیار مهم است؛ زیرا از تجزیه اسید‌های چرب جلوگیری می‌کند. بعلاوه مانع تشکیل رادیکال‌های آزاد می‌شود که این رادیکال‌ها سبب آسیب اکسیداتیو به سلول‌ها شده و در نتیجه باعث بروز بیماری‌های مزمن می‌شوند.
 
خواص روغن سبوس برنج
 
۲. به طور طبیعی غیر تراریخته است
روغن‌های گیاهی مانند روغن کانولا، روغن سویا و روغن ذرت اغلب از گیاهان اصلاح شده ژنتیکی به دست آمده اند. بسیاری از افراد به علت آلرژی و مقاومت آنتی‌بیوتیکی و دیگر مشکلات سلامتی مرتبط با محصولات تراریخته، از مصرف این نوع محصولات خودداری می‌کنند. با این حال چون روغن سبوس برنج به طور طبیعی غیر تراریخته است، می‌تواند به کاهش مشکلات سلامتی مرتبط با محصولات تراریخته کمک کند.حتما بخوانید: مصرف محصولات تراریخته و سوالاتی که پاسخش را نمی‌دانیم!
۳. منبعی خوب از چربی‌های غیر اشباع
روغن سبوس برنج منبعی عالی از چربی‌های غیر اشباع است که این نوع چربی‌ها برای پیشگیری از بروز بیماری‌ های قلبی و عروقی مفید هستند. بعلاوه برخی تحقیقات نشان داده اند که چربی‌های غیر اشباع ممکن است تاثیری مثبت بر سطح فشار خون و متابولیسم کربوهیدرات‌ها داشته باشند. هر یک قاشق غذاخوری روغن سبوس برنج، حاوی ۱۴ گرم چربی است که ۵ گرم آن شامل اسید‌های چرب غیر اشباع است.
۴. بهبود سلامت پوست
بسیاری از افراد از روغن سبوس برنج برای افزایش آب‌رسانی به پوست و کاهش علائم پیری استفاده می‌کنند. این روغن حاوی اسید‌های چرب و ویتامین E است که این ویتامین به محافظت از پوست و پیشگیری از تشکیل رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند. به همین دلیل از این روغن اغلب در سرم ها، صابون‌ها و کرم‌های مرتبط با پوست استفاده می‌شود.
۵. بهبود رشد مو
از آنجایی که روغن سبوس برنج حاوی چربی‌های سالم است، می‌توان از آن برای بهبود رشد مو و حفظ سلامت مو استفاده کرد. همچنین ویتامین E موجود در آن می‌تواند به افزایش رشد مو در کسانی که مبتلا به ریزش مو هستند نیز کمک کند. این روغن همچنین حاوی اسید‌های چرب امگا ۶ است که با افزایش تکثیر فولیکول می‌تواند به بهبود رشد مو کمک کند.
 
خواص روغن سبوس برنج
 
۶. کاهش سطح کلسترول
برخی تحقیقات نشان داده اند که روغن سبوس برنج می‌تواند سطح کلسترول، هم کلسترول کل و هم کلسترول بد را کاهش دهد. همچنین تحقیقات نشان دادند که این روغن می‌تواند باعث افزایش کلسترول خوب نیز شود، اگر چه این اثر تنها در مردان قابل توجه بوده است.بیشتر بدانید: مواد غذایی مفید برای کاهش کلسترول بد خون یا LDL
اثرات جانبی روغن سبوس برنج چیست؟
این روغن مانند بسیاری از روغن‌های گیاهی از جمله روغن انگور و کانولا، بسیار فرآوری و تصفیه شده است. برخی مطالعات نشان داده اند که مصرف منظم غذا‌های فوق فرآوری شده مانند روغن سبوس برنج، ممکن است با احتمال ابتلا به برخی از سرطان‌ها از جمله سرطان سینه مرتبط باشند.
روغن سبوس برنج علاوه بر اینکه حاوی میزان مناسبی از چربی‌های غیر اشباع شده و اسید‌های چرب امگا ۹ است، همچنین شامل امگا ۶ نیز هست. مصرف بیش از حد امگا ۶ ممکن است منجر به بروز التهاب شده که این شرایط می‌تواند باعث ایجاد بیماری‌های مزمن مانند بیماری‌های قلبی و سرطان شود.

نحوه مصرف روغن سبوس برنج
بهتر است از روغن سبوس برنج برای کباب کردن و سرخ کردن مواد غذایی استفاده کنید. با این حال در نظر داشته باشید که این روغن باید با دیگر انواع چربی‌های سالم از جمله روغن نارگیل، روغن زیتون یا کره طبیعی در رژیم غذایی شما استفاده شود.
شما می‌توانید یک تا دو بار در هفته مو‌های خود را با روغن سبوس برنج ماساژ دهید. همچنین می‌توانید چند قطره از آن را به شامپوی خود اضافه کنید.
برای بهبود پوست خود می‌توانید چند قطره از روغن سبوس برنج را به ماسک‌های خانگی خود اضافه کنید.
گزینه‌های دیگر
اگرچه برخی اوقات می‌توانید از روغن سبوس برنج برای پخت و پز استفاده کنید، اما از آنجایی که تصفیه شده و حاوی اسید‌های چرب امگا ۶ است، بنابراین نباید آن را به عنوان ماده اصلی در رژیم غذایی خود در نظر بگیرید. از این رو می‌توانید از روغن‌هایی مانند روغن نارگیل، روغن زیتون و کره مایع استفاده کنید.

موارد احتیاط

    افرادی که مبتلا به بیماری سلیاک هستند یا به گلوتن حساسیت دارند، بهتر است در مصرف روغن سبوس برنج احتیاط کنند.
    به‌علاوه ممکن است برخی افراد به این روغن از خود حساسیت نشان دهند. اگر پس از مصرف روغن یا مالیدن آن به پوست خود دچار علائمی مانند خارش، تورم یا کهیر شدید، مصرف آن را بلافاصله قطع کرده و به پزشک مراجعه کنید.

۱۲ مرداد ۹۸ ، ۱۱:۱۴ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
حسن سجادی